5 martie 2010

Creaza bijuterii handmade pentru Adolescenti!






Bijuteriile handmade pentru adolescenti reprezinta o nisa in permanenta dezvoltare.

Pentru multi dintre adolescenti moda reprezinta mijlocul cel mai important de exprimare a propriei identitati. Prin coafuri, stil vestimentar, accesorii, adolescentii se diferentiaza foarte clar de adulti.
In cultura adolescentina, mai mult ca in orice alt grup, "ceea ce porti" simbolizeaza "cine esti", "ce credinte ai", "cine vrei sa devii" si "carui grup ii apartii". Deoarece propriul stil este in dezvoltare, adolescentii au mai mult curaj si creativitate in a experimenta cu accesoriile, culorile, design-urile, etc.
Chiar daca esti un artist bijutier si confectionezi bijuterii pentru adulti, ai putea sa iti dedici macar o mica parte a colectiei si adolescentilor.

Piata produselor pentru adolescenti este infloritoare. De ce?
Iata cateva explicatii:
  • - adolescentii sunt in permanenta cautare de "ceva NOU"; orice tendinta a modei care se adreseaza adolescentilor rezista in piata intre 6 luni si 12 luni
  • - bijuteriile sunt un cadou popular si usor accesibil, ales de adulti pentru tineri. In special in perioada sarbatorilor, adultii sunt in cautare de bijuterii, accesorii pentru copiii lor adolescenti
  • -multi adolescenti adora sa mearga la cumparaturi si in unele cazuri dispun si bani de cheltuiala.Venitul adolescentilor este oarecum stabil, avand in vedere ca provine din mai multe surse (parinti, bunici, alocatii, cadouri) si aproape tot venitul lor este disponibil pentru cheltuieli personale
  • -populatia tanara este in crestere, si se asteapta sa ramana asa si in anii urmatori. Drept urmare reprezinta o piata in continua crestere.
Sfaturi pentru crearea de bijuterii pentru adolescenti
  • - Mass Media reprezinta factorul cel mai signifiant in influentarea trend-urilor in moda si frumusete ale adolescentilor. Ca si artist bijutier trebuie sa studiezi ce poarta vedetele, starurile pop, rock, celebritatile tinere, formatiile de muzica. Urmareste MTV si revistele dedicate adolescentilor si studiaza stilurile vestimentare ale acestora.
  • -discuta cu tinerii si afla totul despre preferintele/dorintele/necesitatile lor in domeniu; veti fi surprinsi de cate idei ati putea descoperi
  • -amintiti-va ca adolescentii NU vor sa poarte nimic din ce a purtat generatia parintilor lor
  • -spiritualitatea reprezinta un lucru important pentru adolescenti. Tinerii adulti isi exploreaza propriile credinte si descopera de multe ori simboluri sau filozofii cu care doresc sa se identifice. Astfel, in crearea de bijuterii puteti include diverse simboluri ale celor mai puternice religii si sa utilizati diverse pietre si cristale tamaduitoare.
  • -adolescentii sunt cumparatori impulsivi, astfel creati si produse cu preturi foarte mici care nu vor putea fi refuzate de catre acestia.
  • -bijuteriile de corp sunt foarte populare in randul adolescentilor
  • -nu doar domnisoarele poarta bijuterii; baietii poarta bijuterii mai mult ca niciodata. Bijuteriile barbatesti au un aspect mai dur, neslefuit si folosesc materiale precum piele, cauciuc, inox, argint, metal, etc.
  • - majoritatea adolescentilor nu cumpara bijuterii prea excentrice, ci tind sa graviteze intre bijuterii cool si usor de purtat
Daca sunteti un artist bijutier si utilizati argintul 925 in confectionarea bijuteriilor dvs. si tocmai va ganditi sa dedicati o parte din colectie Adolescentilor sau Barbatilor, nu ezitati sa luati legatura cu magazinul de bijuterii www.SilverCity.ro pentru a solicita o propunere de colaborare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu