7 martie 2010

Idei Bijuterii Handmade BarbatiPopularitatea bijuteriilor pentru barbati este in permanenta crestere, motiv pentru care multi creatori de bijuterii din strainatate au inceput sa creeze bijuterii handmade destinate barbatilor. 

Lucruri de evitat
In construirea bijuteriilor pentru barbati trebuie evitate o serie de materiale care se utilizeaza in momentul crearii bijuteriilor pentru femei, in cazul in care nu doriti sa sfidati traditia si sa creati bijuterii deosebit de excentrice. Desing-urile bijuteriilor pentru femei tind sa includa margele cristaline, fatetate, fin executate, cu modele florale, avand un aspect stralucitor, perle sau combinatii de margele viu colorate. 
Modelele de pandantive sau margele care au un aspect "old-fashioned" ar trebui de asemenea evitate in realizarea bijuteriilor barbatesti, deoarece moda bijuteriilor barbatesti este un fenomen relativ nou si bijuteriile vechi sunt purtate in mod traditional de femei. 
Bratarile din margele barbatesti tind sa imite design-ul lanturilor de barbati, desi sunt purtate in mai putine cazuri decat lanturile. Margelele ar trebui evitate din design-ul cerceilor, inelelor si curelelor de ceas barbatesti, ele fiind caracteristice modelelor de bijuterii pentru femei.

Margele
In mod traditional, margelele utilizate in modelele de bijuterii pentru barbati sunt de dimensiuni mai mari si au culori si texturi naturale. Margelele din lemn sau lut in nuante de maro, beige, verde, negru sau gri reprezinta un bun inceput in design-ul bijuteriilor barbatesti. Mai pot fi insa utilizate si margele mai colorate sau lucioase, dar cu o mare grija sa nu fie interpretate ca si accesorii pentru femei.
Alte accesorii utilizate in bijuteriile barbatesti sunt carapacele de scoici, margelele din metal, din argint, din piatra, din cupru sau din inox.
Pandantivele utilizate trebuie potrivite cu margelele din cadrul lantului. Simbolurile religioase, pietrele sau elementele naturale precum gheare sau colti, sunt de multe ori alegeri foarte bune.

Design
Lanturile din margele barbatesti tind sa fie scurte si lipite de gat. Lanturile care sunt mai lungi de atat, sunt de fapt lanturi care sustin un pandantiv si nu lanturi de margele. Daca doriti sa combinati margele cu lanturi metalice, alegeti lanturile cu ochiuri de mari dimensiuni.
Corzile sau snururile din piele sunt extrem de des utilizate in design-urile de bijuterii barbatesti. Acestea pot fi folosite ca si lanturi sau bratari in mai multe randuri. 

In general trebuie ca modelele barbatesti sa fie mai putin consistente, sa fie destul de simetrice si sa nu contina zone aglomerate de accesorii (margele, pandantive, etc.) pentru a nu se confunda cu modelele femeiesti.

Piata online romaneasca de bijterii barbatesti handmade este destul de slab dezvoltata, desi cererea de cadouri unicat si accesorii barbatesti este in continua crestere. 
In situatia in care sunteti un artist bijutier si realizati accesorii barbatesti care utilizeaza ca si material de baza Argintul 925 sau sarma argintata, nu ezitati sa luati legatura cu reprezentantii www.silvercity.ro, pentru a primi propunerea de colaborare.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu