4 martie 2010

Vrei sa vinzi bijuterii lucrate manual? Cercei, coliere si bratari Unicat?









Vrei sa iti incepi propria afacere in domeniul crearii de bijuterii unicat? 

A "realiza" bijuterii unicat, precum cercei, inele, coliere si bratari este mai usor decat a invata sa le "vinzi", a afla "unde" sa le vinzi si a stabili un "pret competitiv". Marketingul, publicitatea si promovarea noii tale afaceri poate reprezenta un adevarat obstacol in inceperea unei afaceri de bijuterii home made. 

Iata cativa pasi usor de urmat pentru a-ti asigura un bun inceput in acest domeniu.

Primul si cel mai important lucru, este acela de a crea bijuterii cu adevarat unice. Gasirea unei piete de nisa, exprimarea creativitatii si stilului individual reprezinta cheia succesului in domeniul bijuteriilor handmade. Astfel, experimenteaza cu materiale si proceduri/tehnici de lucru pana cand descoperi combinatia care ti se potriveste cel mai bine, Artistii de succes au propriul stil de lucru care atrage de la bun inceput clientela.

Al doilea lucru important ar fi alegerea inteligenta a pietei tinta. Ce grup de varsta atrag bijuteriile create de tine? Varsta clientelei reprezinta un bun indicator in fixarea pretului bijuteriilor. Un grup de varsta mai tanar va impune preturi mai mici, in timp ce un grup de varsta medie (25-35 ani) aflat in cautarea accesoriilor mai sofisticate si isi permite cheltuirea unor sume mai mari pentru obtinerea unui anumit look, impune astfel, preturi mai ridicate. 
Incercare - eroare poate fi una dintre cele mai bune metode pentru fixarea preturilor produselor. Estimeaza care sunt costurile tale pentru realizarea unei perechi de cercei sau bratari handmade. Dubleaza costurile daca vrei sa vinzi en-gros, si tripleaza costurile daca vrei sa vinzi en-retail... asta ar fi o regula generala. Studiaza competitia si vezi daca bijuteriile tale se integreaza in aceleasi valori.

Marketing-ul online este un domeniu in permanenta dezvoltare si reprezinta o metoda rapida si ieftina pentru multi artisti bijutieri. Dar crearea unei prezente online de succes necesita mult timp si efort... care vor fi recompensate intr-un tarziu, este adevarat. Nu te baza, insa, pe vanzari imediate, deoarece dureaza un timp pana ai o buna pozitionare si imagine online.

Targurile de artizanat locale reprezinta o metoda foarte buna pentru a incepe aceasta afacere: bijuterii handmade. Verificati targurile organizate de Camera de Comert din orasul vostru si discutati si cu alti artisti pentru a afla locatiile si evenimentele la care ati putea participa cu bijuteriile proprii. Construiti-va un program de targuri, festivaluri si fiti foarte atenti la grupurile tinta care vor participa la evenimentele respective, pentru a putea crea bijuterii adaptate nevoilor acestora.

Incepeti foarte incet sa va creati o baza de clienti. Nu fiecare targ va fi un succes, dar vor reprezenta adevarate experiente de invatare. Gandeste-te mereu la fidelizarea clientilor, prin oferirea de cupoane de reducere, diverse discount-uri si facilitati atunci cand vin sa cumpere a doua oara de la tine. Un client multumit, va ramane fidel daca vede in afacerea ta o posibilitate de satisfacere a nevoilor viitoare.

Nu oricine poate deveni artist bijutier sau vanzator. Din fericire sunt multe site-uri si firme care se ocupa de vanzarea en-gros sau en-retail a bijuteriilor handmade. Verificati produsele acestor firme pentru a vedea daca bijuteriile voastre se incadreaza in raza publicului tinta. 

Magazinul de bijuterii argint www.silvercity.ro, spre exemplu, promoveaza tineri artisti romani care creaza bijuterii originale utilizand ca si material de baza: argintul 925. Daca sunteti un artist bijutier puteti contacta reprezentantii magazinului si veti primi o propunere de colaborare.





2 comentarii:

  1. Buna! Eu vreau sa-mi fac, pentru inceput, un inel din argint, mai special, am toate specificatiile acestuia, mai exista bijutieri care sa faca asa ceva? Inele la comanda, din argint? Daca cunoasteti, dati-mi, va rog, niste repere. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere